Flip-IT! rendezvény Spanyolországban

Flip-IT! rendezvény Spanyolországban

2017. november 29-én került sor a Flip-IT! projekt Spanyolországban, Madreidban tartott rendezvényére, melynek a Campus of Villaviciosa de Odón of Universidad Europea de Madrid adott otthont.

A találkozó célja az volt, hogy a spanyol tanárokat és oktatókat informálják a projekt céljairól és eredményeiről, valamint hogy ösztönözzék őket a projekt keretében fejlesztett kísérleti kurzusban való részvételre.

Az esemény plenáris szekcióval kezdődött, melyben bemutatásra került a projekt a szakképzéshez kapcsolódó innovációs workshop keretein belül. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium részéről  az Oktatástechnológia és Tanárképzés terület képviselője kapott meghívást a rendezvényre, és beszámolt a tanárképzésben zajló aktuális kezdeményezésekről. Ezt követően a résztvevő tanárok workshop-on vettek részt, melynekközéppontjában a Flip-IT! projektben fejlesztett kurzustartalmak álltak. A munkában a tanárok aktívan vettek részt és nagyfokú együttműködést tanúsítottak, lelkesek voltak a módszerrel, a kurzus felépítésével és tartalmával kapcsolatban.

A rendezvény megerősített minket abban, hogy szükség van a szakképzés megújítására. A tanárok érdeklődnek a fordított tanulás témája után, a módszer szakképzésre gyakorolt lehetséges pozitív hatásai lelkesítően hatottak rájuk.

AttachmentMéret
PDF icon agenda_flipit.pdf97.53 KB