Konzultáció a magyar szakképzésben tanító tanárokkal

Konzultáció a magyar szakképzésben tanító tanárokkal

A 2018. február 19-i rendezvényünkön az online kurzusról osztottunk meg információkat, bemutatva a kurzus felépítését, a regisztráció folyamatát mindazon tanároknak, akik a kísérletben részt kívánnak venni. 

Az eseménynek Budapesten a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium adott otthont, ahova az ország különböző területeiről érkeztek nagy számban tanárok, intézmény vezetők és egyéb szakértők.

A vendéglátó intézmény köszöntőjét követően Dr. habil. Győri János (ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet) Megfordított tanítás, fordított tanulás - régi módszer új köntösben? c. előadását hallgattuk nagy érdeklődéssel.

Dr. Sediviné Balassa Ildikó és Babócsy Ildikó, a projekt partner SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium képviseletében egy nagyon részletes prezentációban mutatták be, hogy miként lehet a fordított tanterem modellt a szakképzésben hatékonyan alkalmazni.

Hartyányi Mária, a projekt kordinátor iTStudy Hungary Kft. ügyvezető igazgatója áttekintést adott az online kurzusról, és végigvezette a résztvevőket a fordított óra megvalósításának folyamatán, a tervezéstől az értékelésig. Ezt követően az e-learning felület is bemutatásra került.

A délután folyamán a fordított tanterem modell előnyei és hátrányai kerültek megvitatásra - pro és kontra állításokról mondták el véleményüket a résztvevők.