O6 - Fordított osztályterem a gyakorlatban - kézikönyv

O6 - Fordított osztályterem a gyakorlatban - kézikönyv

A projekt utolsó termékeként "Módszertani megújulás a szakképzésben - Fordított osztályterem a gyakorlatban" címmel angol, spanyol és magyar nyelven készült el a szakképzésben tanító tanároknak szánt kézikönyv elektronikus változatban. Mindhárom nyelvi verzió tartalmilag az online kurzusra épül, ugyanakkor a spanyol és magyar verziók kiegészültek a kísérleti képzések tapasztalataival.

A magyar nyelvű könyvben a kísérletben résztvevő tanároktól kapott visszajelzésekkel együtt megosztjuk a könyv szerzőinek és a kísérleti képzés mentorainak tapasztalatait is. A kézikönyv tartalmaz 12 esetleírást, amelyben a pedagógusok bemutatják a saját osztályukkal végzett "megfordítási kísérletet", az óra megtervezésétől az óra utáni módszertani elemzésig és értékelésig.  Közzétettük annak a nemzetközi felmérésnek a ránk vonatkozó eredményeit is, melyben a fordított módszert Magyarországon kipróbáló tanárok és diákok is részt vettek.

Reméljük, hogy a kézikönyv hasznos, gyakorlatias tanácsokkal szolgál majd mindazon szakképzésben dolgozó pedagógusnak, akik nyitottak a pedagógiai szemléletváltásra, és elkötelezettek az oktatási módszereik megújítása iránt. További részleteket a 6. hírlevél tartalmaz.