O5 - Fordított Osztályterem módszertan a szakképzésben

O5 - Fordított Osztályterem módszertan a szakképzésben

Az online képzésben résztvevő tanárok létszáma meghaladta az eredeti várakozásokat, nagyfokú érdeklődést tapasztaltunk a kísérletben való részvétel iránt.

A képzés során a résztvevők megismerkedtek a Fordított Osztályterem módszer elméleti hátterével és legfőbb jellemzőivel. Motiváló digitális segédanyagot készítettek egy előre gondosan kiválasztott témához kapcsolódóan, a tananyagban bemutatott web 2.0 eszközök használatával. Megtervezték és meg is tartották a fordított órájukat. Végül a kísérletben résztvevő tanárok és diákok egyaránt értékelték a módszert, előre meghatározott szempontok alapján. Néhány kiemelten jól sikerült kísérlethez tartozó digitális segédanyagot szélesebb körben is megosztottunk.

A partnerországok mindegyikében mentorok segítették a képzés hatékony megvalósulását. Bevonták a résztvevőket a fórum beszélgetésekbe, figyelemmel követték a résztvevők tevékenységét és szükség esetén segítséget nyújtottak. Az egyes modulok végén értékelték a leadott munkákat, amiről részletes visszajelzést adtak.

A kurzus nagyon sikeres volt - tanárok és diákok egyaránt pozitívan nyilatkoztak a tapasztalatokról és a jövőben szívesen alkalmaznák a módszert a 21. századi tanár eszköztárának részeként, rendszeresen.

A projekt ezen fázisáról további információkat az 5. hírlevél tartalmaz.